Сайтът е собственост на Туроператор Холидей Планет - официален партньор на Дюни

Get to know Duni

Get to know Duni


Носителят на наградата Син Флаг (заради чистата си околна среда и уникална плажна ивица) Дюни е курортно селище, създадено през 1987 година – по проект на български архитекти и с участието на австрийска фирма Рогнер в района на Южното Черноморие у нас. Курортът е разположен на близо 40 км от Бургас (посока юг) и е само на 7 км разстояние от небезизвестното културно-историческо бижу на родния морски бряг, Созопол. На юг от Дюни може да се посети и природния резерват Алепо – една от топ дестинациите за почиващите в този курорт. Тя впечатлява гостите с множеството си кристално чисти езера, наобиколени от вековни гори, все още и за щастие непокътнати от каквато и да е строителна дейност. В близост до Дюни могат да се намерят и други интересни забележителности за посещение, а именно небезизвестния плаж Силистар, резервата около река Ропотамо, 

Дюни е разположен непосредствено върху южен планински склон и теренът – от най-крайната къща до малкото пристанище и плажа – е оформен като пешеходна зона – със сенчести тесни алеи, напомнящи стар град, и слънчеви тераси. Изборът на локацията за Дюни съвсем не е случаен – в близост до прекрасна борова гора и насред огромен залив, от който се разкриват прелестни гледки по залез и изгрев слънце и който предпазва цялата местност от силни ветрове и вълнения на морето. Финият пясък, съчетан с постепенно увеличаващата се дълбочина на пясъка превръща това местенце в уникално място за почивка както за семействата с деца, така и за романтично настроените души. Плажната ивица на курорта е дълга 2 км и разполага с всякакви опции както за активна почивка, така и за истински релакс. Наред с това, Дюни разполага с превъзходни първокласни хотели, комбиниращи модерни условия за ваканция с разнообразие от активности през активния летен сезон – уиндсърф, цели седем тенис корта, стрелба с лък, дартс, водна гимнастика, стречинг, тенис на маса и много други. Почти всеки комплекс и хотел на Дюни е снабден с външен басейн, спа център, а за любителите на all inclusive програмите винаги са налични страхотни оферти и предложения. 

Модерната средиземноморска обстановка на Дюни прилежно комбинира в себе си и традиционни за страната ни елементи, а луксът в атмосферата може да се усети на всеки квадратен метър тук. В допълнение, умереноконтиненталният климат на региона позволява една запомняща се отмора от градската жега и претъпканите с туристи класически курорти. 

Дюни предлага впечатляваща база за настаняване, девствена и приказна природа, гаранция за забавления за малки и големи, но също така и типичния за страната ни морски уют. Наричан още перлата на родното Черноморие, курортът обаче продължава да се слави най-вече с прелестните си плажни дюни, разходката сред които се превръща в едно незабравимо и уникално преживяване. Последното пълно обновяване на курорта от 2000 година създаде още по-приятна обстановка за почиващите, а именно прелестна микстура от романтика, уют и един светъл спомен за българското минало. 

Дюни е идеално място за лятна ваканция без значение какви са плановете ви, защото той винаги е готов да ви даде още и още, изненади, за които дори не можете и да подозирате!