Сайтът е собственост на Туроператор Холидей Планет - официален партньор на Дюни

Cunoaşteţi Duni

Cunoaşteţi Duni


Laureatul premiului Blue Flag (datorită mediului curat şi fâşiei de plajă unică), Duni este un sat de vacanţă înfiinţat în anul 1987 - construit fiind după proiectul arhitecţilor bulgari şi cu participarea companiei austriece Rogner, amplasat fiind în regiunea litoralului de sud al Bulgariei. Staţiunea de vară este amplasată la cca. 40 km distanţă de Burgas (direcţie sud) şi se află la o distanţă de doar 7 km de perla cultural-istorică a litoralului bulgar - oraşul Sozopol. În sud din Duni se poate vizita şi rezervaţia naturală Alepo - una din destinaţiile de top pentru oaspeţii staţiunii. Alepo impresionează oaspeţii cu numeroasele sale lacuri cristaline cu apă curată, înconjurate de păduri seculare, încă neatinse, spre fericire, de orice activitate de construcţii. În apropiere de Duni se pot găsi şi alte monumente interesante de vizitare, anume plaja notorie Silistar, rezervaţia în jurul râului Ropotamo. 

Duni este amplasat pe un versant sudic al muntelui apropiat şi terenul, de la cea mai îndepărtată casă şi până la micul port şi plajă, este amenajat ca o zonă pietonală - cu alee înguste umbrite care aduc amintiri a unui oraş vechi, şi terase însorite. Selecţia locaţiei pentru construirea staţiunii Duni nu este deloc întâmplătoare - în apropiere de o pădure minunată de pini, în mijlocul unui golf mare din care se dezvăluie priviri minunate de apus şi de răsărit şi care protejează întreaga locaţie de vânturile puternice şi de curenţii maritimi. Nisipul fin în combinaţie cu descensiunea lină a fundului mării, transformă această locaţie într-una unică pentru o odihnă completă nu numai pentru familiile cu copii, ci şi pentru sufletele romantice. Fâşia de plajă a staţiunii are o lungime de 2 km şi oferă orice fel de opţiuni - nu numai pentru odihnă activă, ci şi de o adevărată relaxare. Împreună cu asta, Duni oferă hoteluri excelente de clasa întâi care unesc condiţiile moderne de vacanţă cu diversitatea activităţilor în sezonul activ de vară - windsurf, şapte terenuri de tenis, tir cu arcul, darts, gimnastică acvatică, streching, tenis de masă şi multe altele. Aproape fiecare complex şi hotel din componenţa Duni este dotat cu o piscină în aer liber, centru SPA, iar pentru amatorii de vacanţe în regim All Inclusive, sunt disponibile mereu nişte oferte şi propuneri excelente. 

Ambientul modern mediteranean al complexului Duni uneşte într-un mod harnic elementele tradiţionale ţării noastre, iar luxul în aer se poate simţi pe orice metru pătrat aici. În plus, clima moderat-continentală a regiunii vă va oferi o odină de canicula urbană şi de staţiunile clasice supra-aglomerate cu turişti, pe care o veţi ţine minte. 

Duni oferă o bază impresionantă de cazare, natură virgină şi parcă scoasă din poveşti, garanţie pentru divertisment pentru mici şi mari, însă şi confortul maritim tipic ţării noastre. Staţiunea de vară, denumită şi perla litoralului bulgar, însă se face cunoscută cel mai mult datorită dunelor sale de nisip parcă scoase din poveste. Plimbarea prin aceste dune transformându-se într-o experienţă unică şi de neuitat. Ultima renovare generală a staţiunii de vară, din anul 2000, a creat o atmosferă şi mai plăcută pentru oaspeţi, anume un amestec extraordinar de romantică, confort şi o amintire însorită de trecutul bulgar. 

Duni este locul ideal pentru o vacanţă de vară, indiferent de planurile Dvs., staţiunea este pregătită să vă ofere şi mai multe, şi mai numeroase surprize de care nici nu puteţi bănui!